Розслаблятися не можна - Зеленський зважився на гучну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Розслаблятися не можна - Зеленський зважився на гучну заяву

Розслаблятися не можна - Зеленський зважився на гучну заяву
Джерело:  online.ua

Вже кілька місяців Україна бореться проти епідемії коронавірусу COVID-19. Президент Володимир Зеленський оголосив, що найпотужніший удар взяла на себе Чернівецька область. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву державного лідера під час візиту до регіону.

За його словами, саме у Чернівецькій області виявили найбільшу кількість інфікованих COVID-19 українців.

"Чернівецька область отримала найпотужніший тиск від COVID-19. Найбільша кількість людей, найбільша хвиля. Коли в деяких областях був штиль і ніхто не бачив загрози, ходили без масок, без інших засобів захисту, у Чернівецькій області дійсно була така хвиля, яка зносила все, і саме ви її витримали і максимально зберегли життя чернівчан, життя українців. Я дуже вдячний вам за це", - підкреслив Зеленський.

Президент звернув увагу, "розслаблятися не можна", оскільки боротьба проти епідемії в Україні ще триває.

Нагадаємо, з середини березня по всій країні ввели карантин. У травні його почали покроково послаблювати. Утім, 9 регіонів станом на початок липня не можуть знімати обмеження, бо мають погані показники щодо захворюваності.

Станом на ранок у середу, 8 липня, в Україні встановили 50 414 діагнозів нового коронавірусу. Загинули 1 306 осіб, кількість тих, хто одужав, сягнула вже 23 119.

Загальна кількість хворих на планеті наближується до 12 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу COVID-19 спровокувала тотальний карантин, який завдав надзвичайної шкоди світовій економіці. Експерти Євросоюзу вважають, країни єврозони загалом втратять до 8,7% ВВП за підсумками 2020 року.

Весняний прогноз говорив про падіння обсягом до 7,7% ВВП. Вже за 2021 рік європейська економіка відновиться на 6,1%. Можна побачити, що до початку 2022 року їй не вдасться вийти на рівень 2019-го.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?