Розведення на Донбасі: надійшли чудові новини з Мінську
Категорія
Політика
Дата публікації

Розведення на Донбасі: надійшли чудові новини з Мінську

Розведення на Донбасі: надійшли чудові новини з Мінську
Джерело:  Hromadske

В ході зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську сторонам нарешті вдалося домовитися про розведення сил та засобів біля пункту пропуску "Гнутове", хоча офіційний Київ наполягав на чотирьох нових ділянках. Про це повідомляє "hromadske" із посиланням на два джерела у ТКГ, передає  ONLINE.UA.

Варто зазначити, що сторони обговорювали дев’ять можливих для розведення ділянок.

"Україна пропонувала розвести сили в районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселівки Другої та біля КПВВ "Гнутове". Російська сторона хотіла розведення біля Щастя, Веселогорівки, Розсадки, Широкиного, Авдіївки та біля пункту пропуску "Гнутове", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що наступну зустріч сторони запланували на 29 січня.

Як відомо, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона запропонувала створити додаткову робочу підгрупу з питань українсько-російського кордону.

15 січня президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель розповів, що Україна вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влітку 2014 року російські війська як мінімум 137 разів обстріляли України з російської території. Вогонь вівся по 408 об’єктам, 127 з яких знаходяться за межами трикілометрової прикордонної зони. Про це  свідчать дані звіту  нового розслідування по Донбасу Bellingcat під назвою "Неоголошена війна Путіна. Російські артилерійські удари по території України влітку 2014 року".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?