Розвідка Британії назвала причини зміни цілей масованих ракетних атак армії РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії назвала причини зміни цілей масованих ракетних атак армії РФ по Україні

Розвідка Британії назвала причини зміни цілей масованих ракетних атак армії РФ по Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків військової розвідки Міноборони Великої Британії, злочинна армія РФ знову змінила тактику масованих ракетних атак по Україні і почала частіше використовувати розвідувальні дрони.

Джерело: Twitter Міноборони Великої Британії

Що відомо про зміну тактики масованих ракетних атак окупантів по Україні

На думку аналітиків британської військової розвідки, наразі останні масовані ракетні удари російських військових злочинців спрямовані на ураження українських підрозділів ППО.

Зокрема, під час масованих атак разом із ракетами окупанти почали запускати розвідувальні дрони, такі як SuperCam.

Удосконалюючи попередні хвилі глибоких ударів, Росія почала частіше залучати до операцій неозброєні розвідувальні безпілотні літальні апарати... Росія, найімовірніше, застосувала цю тактику, намагаючись отримати більш своєчасну оцінку бойових втрат і покращити цикл наведення на ціль, - йдеться у повідомленні Міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, ключовим недоліком російських військових був повільний та неефективний процес наведення на цілі.

Однак за оцінками британських розвідників, дрони не зможуть покращити ситуацію, бо вони є вразливими для української ППО.

Росія нарощує кількість носіїв ракет у Чорному морі 

 За словами керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк, злочинна російська армія вивела додаткові носії ракет "Калібр" в Чорному морі і посилила застосування розвідувальних БпЛА.

Гуменюк підкреслила, що висока загроза масованих ракетних ударів по Україні залишається незмінною.

Вчора надвечір ворог наростив присутність ракетоносіїв в Чорному морі. Стало 2 підводних човна, два ракетоносії - це 8 ракет типу "Калібр", - наголосила речниця ОК "Південь".

Вона зазначила, що російські військові злочинці намагаються наростити напруження на тлі саміту G7 в Японії, куди поїхав президент України Володимир Зеленський.

Ми звертаємо увагу всіх - бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги і стежити за активністю ворожої авіації, - підкреслила Гуменюк.

Також, за її словами, армія РФ активізувала розвідку дронами. Вона пояснила, що ворог почав активно збирати інформацію після заяв про підготовку України до контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?