Розвідка Британії назвала три основні ризики для роботи ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії назвала три основні ризики для роботи ЗАЕС

Розвідка Британії назвала три основні ризики для роботи ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Британським розвідникам вдалося дізнатися, що російські солдати продовжують перебувати на території Запорізької атомної електростанції. Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що у зв’язку з цим залишаються три основні ризики для роботи ЗАЕС.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Британії

Що відбувається на ЗАЕС

За словами іноземних розвідників, 21 серпня 2022 року знімки вказували на те, що країна-агресорка залишила та посилила військову присутність там, російські БТР розташовані у межах 60 метрів від реактора №5.

Окрім того, наголошується, що армія РФ спробувала приховати техніку, паркуючись під трубами та арками-проїздами.

Росія, схоже, готується використати будь-яку військову діяльність України в районі ЗАЕС з пропагандистською метою. Доки РФ продовжує окупацію ЗАЕС, головний ризик для роботи реактора скоріш за все і далі буде в тому, що виникне порушення систем охолодження реактора, або пошкодження резервних ліній електропостачання, або працівники станції, які виконують свою роботу під тиском, допустять помилки, - йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

Фото - twitter.com/DefenceHQ

Кремль погодився допустити місію МАГАТЕ на ЗАЕС

Як уже згадувалося раніше, 23 серпня очільник МЗС РФ Сергій Лавров під час переговорів з французьким колегою підтвердив згоду офіційної Москви на місію МАГАТЕ на ЗАЕС.

Керівництво МАГАТЕ плекає надію, що місія на ЗАЕС може відбутися у найближчі кілька днів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?