Я готова застосувати ядерну зброю на посаді прем'єрки Британії — Ліз Трасс
Категорія
Політика
Дата публікації

Я готова застосувати ядерну зброю на посаді прем'єрки Британії — Ліз Трасс

Я готова застосувати ядерну зброю на посаді прем'єрки Британії — Ліз Трасс
Джерело:  online.ua

Чинна очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс запевнила, що в разі обрання на посаду глави британського уряду буде готова застосувати ядерну зброю, навіть якщо це означатиме "глобальне знищення".

Джерело:  Yahoo News

Трасс готова застосувати ядерну зброю у разі потреби

Під час дебатів, яку організувала редакція Times Radio, ведучий поцікавився у британської дипломатки про ймовірність застосування ядерної зброї.

Я вважаю, що це важливий обов'язок прем'єр-міністра, і я готова це зробити, - відповіла Ліз Трасс абсолютно спокійно.

Журналіст також запитав у глави МЗС Британії, як таке рішення змусить Трасс почуватися, вона сказала: "Я готова це зробити", спровокувавши овації присутніх.

Що важливо розуміти, Велика Британія є ядерною державою з 1952 року та є однією з п’яти офіційно визнаних ядерних держав згідно з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Згідно з останніми даними, вона має 225 ядерних боєголовок і здійснює постійну програму стримування на морі.

Що відомо про можливий ядерний удар

Ймовірність початку ядерної війни стрімко зросла після вторгнення російського диктатора Володимира Путіна в Україну, оскільки посилило напруженість між сусідніми державами-членами НАТО.

Іноземні аналітики прогнозують, що глава Кремля може використати ядерну зброю, якщо ЗСУ перейдуть у масштабний контрнаступ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?