Розвідка Британії оцінила вплив загибелі Пригожина на майбутнє "Вагнера"
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Британії оцінила вплив загибелі Пригожина на майбутнє "Вагнера"

Розвідка Британії оцінила вплив загибелі Пригожина на майбутнє "Вагнера"
Джерело:  online.ua

Як вважають британські розвідники, загибель власника Групи "Вагнер" Євгена Пригожина буде мати глибокий дестабілізуючий вплив на групу.

Джерело:  Міноборони Великої Британії

Що буде з Групою Вагнера — прогноз розвідки Британії

Іноземні експерти звертають увагу на те, що 23 серпня 2023 року, рівно через два місяці після бунту вагнерівців у Росії, бізнес-джет Embraer, пов'язаний з приватною військовою компанією "Вагнер", розбився під Твер'ю, між Москвою і Санкт-Петербургом.

Команда російського диктатора Володимира Путіна уже офіційно підтвердила, що на борту літака загинули 10 осіб, зокрема й власник "Вагнера" Пригожин.

Наразі немає точних доказів того, що Пригожин перебував на борту літака, і відомо, що він дотримувався виняткових заходів безпеки. Однак дуже ймовірно, що він дійсно загинув ... Загибель Пригожина майже напевно матиме глибоко дестабілізуючий вплив на групу Вагнера, - прогнозують британські розвідники.

Офіційний Лондон не вірить, що Вагнер може знайти заміну Пригожину

На переконання представників Міноборони Великої Британії, особисті якості Євгена Пригожина – гіперактивність, виняткова зухвалість, націленість на результат і надзвичайна жорстокість – пронизували "Вагнера".

Вони також вважають, що навряд чи ПВК зможе знайти наступника, який би відповідав цим якостям.

Вакуум лідерства, який утворився після смерті ватажка "Вагнера", поглиблюється повідомленнями про загибель засновника і польового командира групи Дмитра Уткіна та начальника відділу логістики Валерія Чекалова", - зазначають британські розвідники.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?