Розвідка Британії підтверджує значні успіхи ЗСУ в районі Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії підтверджує значні успіхи ЗСУ в районі Бахмуту

Розвідка Британії підтверджує значні успіхи ЗСУ в районі Бахмуту
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків розвідки Міноборони Великої Британії, українським військовим вдалось відкинути злочинну армію РФ на південь та північний захід від Бахмута і поновити перервані лінії постачання.

Джерело: Twitter Міноборони Великої Британії

Що відомо про успіхи ЗСУ в районі Бахмуту 

У розвідці Великої Британії зазначають, що найманці терористичної ПВК "Вагнера" продовжують спроби наступу в центрі Бахмуту.

Однак протягом останніх чотирьох днів українські військові досягли значних тактичних успіхів і стабілізували ситуацію на флангах.

Українцям вдалось відтіснити армію РФ на північному заході від міста. Це дозволить нашим військовим відновити безпечніше використання ключової дороги постачання.

Також ЗСУ стримує російський наступ на лінії каналу Сіверський Донець - Донбас. Там йде оборона навколо міста Часів Яр.

Кремлівські пропагандисти поширюють вкиди щодо Бахмуту 

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, за допомогою фейкових повідомлень про знищення ЗРК Patriot та нібито успіхи у Бахмуті російські військові злочинці намагаються приховати паніку через наближення контрнаступу ЗСУ.

Чиновниця нагадала, що сьогодні, 16 травня, у російських Telegram-каналах активно поширюють інформацію про нібито знищення ЗРК Patriot під час нічних ракетних ударів по Україні.

Також там публікують дані про додаткове знищення двох IRIS-T.

Такими повідомленнями РФ просуває свій наратив про військову могутність держави, - пояснює Маляр.

Також вона зазначила, що окупанти продовжують поширювати повідомлення про "постійний успіх" у Бахмуті.

Поширення перелічених вище наративів має певну мету - приховати той факт, що насправді Росія побоюється українського контрнаступу. Маніпуляції в інформаційному просторі спрямовані на створення міфічного образу непереможності російської наддержави та залякування міжнародної спільноти, - зазначає заступниця глави Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?