Розвідка Британії розкрила план зриву Росією контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Британії розкрила план зриву Росією контрнаступу ЗСУ

Розвідка Британії розкрила план зриву Росією контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, команда російського диктатора Володимира Путіна розглядає крилаті ракети на кшталт "Калібр" як свій головний актив для зриву майбутнього контрнаступу української армії, однак їхні запаси у РФ вкрай обмежені.

Джерело:  Міністерство оборони Великої Британії

Росія буде намагатися зірвати контрнаступ ЗСУ

Британська розвідка звертає увагу на те, що в ніч з 08 на 09 травня 2023 року кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації здійснили пуски восьми крилатих ракет SS-N-30a SAGARIS ("Калібр", – ред.) по Україні.

Що важливо розуміти, це було лише друге застосування цих ракет ВМФ Росії з 9 березня 2023 року.

У Міноборони Великої Британії нагадують, що до березня 2023 року країна-агресорка доволі часто запускала "Калібри".

Цілком можливо, армія РФ тимчасово призупинила використання цієї зброї, оскільки хотіла відновити свої резервні запаси.

У короткостроковій перспективі Росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети як ключовий засіб для завдання ударів вглиб території України з метою зриву очікуваних українських контрнаступів, - йдеться в повідомленні.

РФ розраховує на Калібри у разі війни з НАТО

На переконання британських розвідників, в більш стратегічному плані команда Володимира Путіна розглядає "Калібр" та інші крилаті ракети як такі, що відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО.

Як використовувати цю дефіцитну і дорогу зброю – одна з численних дилем, з якими стикається російське командування, оскільки війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували, - пояснює Міноборони Британії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?