Розвідка дізналася про масштабні втрати бойовиків на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка дізналася про масштабні втрати бойовиків на Донбасі

Розвідка дізналася про масштабні втрати бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Загрози президента Росії Володимира Путіна загостренням на Донбасі у відповідь на введені Україною санкції проти його кума Віктора Медведчука вже обернулися для бойовиків ОРДЛО масштабними втратами. Розвідка дізналася, що тільки напередодні на Донбасі було вбито 9 бойовиків. Російські пропагандисти називають менші цифри і запевняють, що бойовиків ліквідували сили ЗСУ. Але в Генштабі вже спростували цю інформацію, зазначивши, що бойовики самі себе обстрілюють, щоб звинуватити українських військових в зриві перемир'я. Про масштабні втрати бойовиків на Донабссе повідомив офіцер української розвідки Сергій Нещадим в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Втрати орків 20.02.2021 р склали 9 осіб: безповоротні (200) - 9 (7 - 3 омсбр 1 АК, 1 - 2 омсбр 2 АК, 1 - 7омсбр 2 АК не бойовий, обставини уточнюються)", - написав він.

Важливо відзначити, що тільки напередодні, 20 лютого, бойовики 7 разів порушили режим перемир'я. Вони відкривали прицільний вогонь по позиціях ООС в районі Південного, Новгородського, Попасної, Катеринівки. По українським військовим ворог стріляв з мінометів, гранатометів, 122-мм артилерійських систем, снайперської зброї.

"На обстріли противника українські воїни відкривали вогонь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає. З початку поточної доби, 21 лютого, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою українським воїнами ", - йдеться у зведенні штабу ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак повідомив про загострення на Донбасі на тлі введення санкцій РНБО проти Медведчука. Він розповів про провокації бойовиків і про те, як вони напередодні обстріляли свої ж позиції під Горлівкою, в результаті чого були загиблі і поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?