Розвідка Естонії назвала важливу перевагу для ЗСУ під час наступу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Естонії назвала важливу перевагу для ЗСУ під час наступу РФ

Розвідка Естонії назвала важливу перевагу для ЗСУ під час наступу РФ
Джерело:  online.ua

Масштабний наступ російських військ на Донбасі триває. Ворог намагається просуватися одразу на 5 напрямках. На переконання представників розвідки Естонії, армія РФ не зомже змінити ситуацію на полі бою, оскільки є фактор, який грає на руку ЗСУ.

Джерело: ERR

Погода допомагає ЗСУ стримувати наступ росіян

За словами командувача Розвідувального центру Сил оборони Естонії, полковника Марго Гросберга, саме погодні умови стали тим важливим фактором, який зменшує шанс Росії на успіх під час нового наступу.

Гросберг звертає увагу на те, що російські загарбники продовжують наступати у Донецькій та Луганській областях, однак стримувати ворога українським воїнам допомагає відносно тепла погода.

У порівнянні з минулим тижнем активність бойових дій зросла, ініціатива певною мірою перейшла до рук збройних сил Росії, – наголосив представник розвідки Естонії.

Марго Гросберг не приховуєтой факт, що наразі ЗСУ опинилися під сильним тиском. Однак поки значних змін на лінії зіткнення не зафіксовано.

Згідно з його даними, росіяни стикаються з проблемами, пов'язаними з відступанням морозів.

Що важливо розуміти, потепління аж ніяк не сприяє проведенню наступальних дій. Це пов'язано з тим, що ґрунт – в'язкий, важкій техніці та самим бійцям пересуватися стає непросто.

На північному сході України, тобто на Луганщині, середня добова температура тримається на рівні близько нуля, на півдні країни встановилася плюсова температура. Іншими словами, погода зараз сприяє оборонним діям ЗСУ, – підкреслив розвідник.

Де наразі намагаються наступати російські війська

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, російські загарбники здійснюють наступальні дії на 5 напрямках. Йдеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський, а також Новопавлівський.

Також наголошується, що 10 лютого ЗСУ вдалося відбити низку атак армії РФ. Росіяни втратили чимало живої сили і відступили у районах Кремінної, Шипилівки та Білогорівки на Луганщині, а також Красної Гори, Бахмута, Іванівського та Парасковіївки у Донецькій області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?