Розвідка Латвії оцінила ймовірність спалаху протестів у Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка Латвії оцінила ймовірність спалаху протестів у Росії

Розвідка Латвії оцінила ймовірність спалаху протестів у Росії
Джерело:  online.ua

Згідно з даними розвідки Латвії, станом на сьогодні режим російського диктатора Володимира Путіна виглядає стабільним, а протести малоймовірні, однак все-таки можливі.

Джерело:  Delfi

Чи можливі протести у Росії — прогноз розвідки Латвії

Нові дані про ситуацію з протестними настроями у країні-агресорці оприлюднило Бюро із захисту конституції (SAB), яке безпосередньо займається розвідкою та контррозвідкою.

SAB звертає увагу міжнародної спільноти на те, що путінський режим досі залишається стабільним, однак за ситуацією потрібно постійно стежити.

Також вказано, що зафіксоване "зростання соціально-політичної апатії" серед російського народу.

За словами розвідників, такі тенденції можна прослідкувати, до прикладу, в соцопитуваннях.

Насамперед йдеться про те, що населення РФ виявляє обережність, особливо якщо думка не збігається з основною політичною лінією.

Як бунт Пригожина вплинув на протестні настрої в Росії

Згідно з даними розвідки Латвії, заколот Групи "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним не мав помітного негативного впливу на публічну оцінку режиму Путіна, однак є докази того, що знизилася підтримка самого "кухаря Путіна".

До заколоту Пригожина підтримувала майже половина росіян, а після – лише п’ята частина. Водночас підтримка позиції Міноборони Росії зросла у кілька разів: якщо до повстання її підтримувала лише десята частина населення, після повстання показник наблизився до двох п’ятих, – розповідають представники SAB.

Ймовірність спалаху масштабних протестів у країні-агресорці розвідка Латвії вважає низькою, проте такий варіант розвитку подій все ж залишається можливим.

Хоча ставлення російського суспільства до війни в Україні – складне й мінливе, зараз не надходить сигналів про суттєву безпосередню загрозу для політичної стабільності путінського режиму у Росії, – підсумовує SAB.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?