Розвідка нарешті дізналася, що знову замислили бойовики на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка нарешті дізналася, що знову замислили бойовики на Донбасі

Розвідка нарешті дізналася, що знову замислили бойовики на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що ситуація в районі проведення операції залишається цілком контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Бійці ЗСУ продовжують неухильно дотримуватися домовленостей, досягнутих в рамках роботи Тристоронньої контактної групи, однак 12 жовтня проросійські сили 7 разів порушили режим припинення вогню. Окрім того, цього ж дня стало відомо, що на окупованих територіях Донбасу окупанти проводять військові збори. В цьому вони хочуть задіяти якомога більше людей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони.

"Поблизу Авдіївки, що на Донецькому напрямку ворог застосував ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю. Після 19.00 збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ продовжились на Луганському напрямку — поодинокі постріли з автоматичного станкового гранатомета було зафіксовано біля Новолуганськогота двічі в районі н.п. Камишуваха. Також, противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї в районі Оріхового та здійснив неприцільний обстріл позицій українських воїнів неподалік Майорська. На цій ділянці ворог застосував автоматичний станковий гранатомет та випустив декілька черг зі стрілецької зброї", — йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, українські бійці жодних втрат не зазнали та вогонь у відповідь не відкривали. Однак в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України звернули увагу українців на те, ватажки проросійських сил почали посилювати вимоги до бойової підготовки т.зв. "військовозобов’язаного населення" тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

"З цього тижня на полігонах 1-го та 2-го армійських корпусів окупантами розпочато проведення зборів, до яких передбачається залучити максимальну кількість "резервістів". Російські окупаційні адміністрації довели до керівників "державних" установ і підприємств вимогу про заборону працевлаштування чоловіків віком до 35 років без проходження цих двотижневих зборів", — додають в Міноборони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ватажок окупантів так званої "ЛНР" Леонід Пасічник похизувався, що  вже 150 тисяч жителів ОРЛО отримали паспорти РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?