Розвідка: Путін хоче повернути Україну - він має 3 сценарії
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка: Путін хоче повернути Україну - він має 3 сценарії

Розвідка: Путін хоче повернути Україну - він має 3 сценарії
Джерело:  Укрінформ

Голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок заявив, що Кремль має три варіанти дій у 2019 році, щоб повернути Україну в свою орбіту. Від впливу на президентських і парламентських виборах до відкритої військової агресії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Перед усіма російськими спецслужбами стоїть конкретне завдання "закрыть украинский вопрос" у 2019 році. "Закрыть" означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації. І зробити це настільки надійно, щоб "никаких цветных революций" в Україні більше ніколи не відбулося", - сказав він.

Божко підкреслив, що для цього у Кремлі розробили три сценарії розвитку подій.

"Перший — це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів...

У разі провалу проросійських або таких, що влаштовують Росію сил, на президентських виборах, буде застосовуватися другий сценарій, а саме – внутрішня дестабілізація чи так званий "контрольований хаос", щоб змусити Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль", - додав він.

Третій сценарій - військова операція.

"У разі неможливості застосування перших двох сценаріїв, у Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України", - повідомив керівник спецслужби.

У розвідці вважають, що вірогідність реалізації будь-якого з цих сценаріїв висока.

Раніше ONLINE.UА повідомляв,  чого можна чекати від Путіна в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?