Розвідка Росії стоїть за спробою перевороту в Чорногорії - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Росії стоїть за спробою перевороту в Чорногорії - ЗМІ

Розвідка Росії стоїть за спробою перевороту в Чорногорії - ЗМІ
Джерело:  The Telegraph

Журналісти з'ясували, що російська розвідка причетна до  спроби перевороту в Чорногорії в 2016 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.
Джерела видання в британському уряді розповіли, що метою змови РФ було не дати Чорногорії стати членом НАТО. За словами співрозмовника газети, переворот в Чорногорії, до якого причетні громадяни Росії, був запланований на 16 жовтня - день парламентських виборів.
В даний час Інтерпол розшукує двох громадян РФ, які, як стверджує уряд Чорногорії, є розвідниками і були причетні до спроби перевороту. Видання пише, що вони кілька місяців вербували сербських націоналістів, які мали під виглядом поліції атакувати будівлю парламенту і вбити "прозахідного" прем'єр-міністра Міло Джукановича.
Читайте також: У справі про переворот в Чорногорії сплив "кримський слід": з'явилося відео
Нагадаємо, в Кремлі категорично заперечують свою причетність до спроби перевороту в Чорногорії. Проте наголошується, що спецслужби Великобританії та США, які допомагають владі Чорногорії розслідувати змову, зібрали докази причетності Росії до спроби перевороту.
У свою чергу, міністр оборони Чорногорії Предраг Бошкович заявив, що "немає ніяких сумнівів", що змова була профінансована і організована співробітниками розвідки Росії і місцевими радикалами.
The Telegraph також пише, що  один з імовірних змовників Неманья Рістіч, якого розшукує влада Чорногорії, нещодавно сфотографувався разом з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим під час візиту до Сербії.
Крім того, видання зазначає, що невдала спроба перевороту в Чорногорії обговорювалася в ході першої зустрічі держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС Великобританії Борисом Джонсоном.
Як повідомляв ONLINE.UA,  прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив проросійську опозиційну партію "Демократичний фронт" і безпосередньо громадян РФ, які виступили їх соратниками, в спробі його вбивства в день парламентських виборів 16 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?