Розвідка США спрогнозувала подальшу втечу армії РФ з Харківщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка США спрогнозувала подальшу втечу армії РФ з Харківщини

Розвідка США спрогнозувала подальшу втечу армії РФ з Харківщини
Джерело:  online.ua

За даними розвідувальних відомств США, в результаті успішного та стрімкого контрнаступу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія ймовірно змушена буде відступити із інших захоплених територій в Україні.

Джерело:   The Washington Post

ЗСУ продовжать виганяти окупантів з України 

У Росії проблеми. Тепер питання полягає в тому, як росіяни відреагують, та їхня слабкість була викрита, і вони не мають значних резервів живої сили або техніки, - повідомив журналістам один з представників американської розвідки.

За словами ще одного співрозмовника журналістів із представників американської розвідки, наступ ЗСУ проходить обережно із закріпленням на деокупованих територіях.

Водночас у Вашингтоні не вважають, що відступ Росії на Харківщині говорить про її стратегічну поразку.

Розвідка США скептично ставиться до того, що президент РФ Владімір Путін, який досі не оголосив мобілізацію, вирішить піти на крайні заходи - як-от застосування хімічної або тактичної ядерної зброї. Тим паче, в Росії поки ще є можливості для перегрупування й завдання сильного удару.

Співрозмовники The Washington Post вважають, що очікувати на прорив українських військових можна і в районах Херсона та Маріуполя, але додають, що воєнні дії там уже призвели до серйозних втрат з українського боку.

ЗСУ можуть невдовзі розвити контрнаступ на Донбасі 

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що протягом доби військова авіація ЗСУ вразила сім опорних пунктів і місця скупчення живої сили і техніки ворога.

Протягом доби авіацією Сил оборони завдано ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції його зенітних ракетних комплексів, - підкреслив керівник Луганської ОВА.

За його словами, кремлівська армія із танків, бойових машин, ствольної артилерії та РСЗВ обстрілювала військову та цивільну інфраструктуру поблизу населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов’янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка; на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина.

Гайдай зазначив, що звільнення Луганської області українськими військовими розпочнеться з населених пунктів Кремінна та Сватове.

В основному все зосереджено на Лиманському напрямку - Сватове-Кремінна. Ми бачимо, що туди стягуються залишки кремлівських військ. Основний удар буде там, і звідти почнеться деокупація Луганської області, - зазначив Гайдай.

Керівник ОВА повідомив, що кремлівські окупанти покинули Кремінну і йомовірно Старобільск.

А ось зі Сватового, рашисти спочатку втекли, але через деякий час повернулися. За його даними, на окупованих територіях дефіцит палива через масштабну втечу окупантів і колаборантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?