Розвідка Великої Британії назвала причини зупинки армії РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Великої Британії назвала причини зупинки армії РФ в Україні

Розвідка Великої Британії назвала причини зупинки армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією британської розвідки, гучні військові невдачі та значне виснаження кремлівської окупаційної армії майже зупинили проведення наступу практично за всіма напрямками в Україні.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти майже втратили змогу для проведення наступу в Україні 

Зокрема, як вказують представники розвідки Великої Британії, заяви офіційних представників Міноборони РФ стосовно сповільнення темпів наступу кремлівської армії абсолютно не відповідають дійсності.

24 серпня глава російського військового відомства Сергій Шойгу повідомив Шанхайській організації співробітництва, що Росія навмисно уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, керуючись необхідністю скоротити втрати серед цивільного населення.

Майже напевно це навмисна дезінформація. Наступ Росії застопорився через погані військові дії Росії і запеклий опір України, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Так, в Міноборони Великої Британії зазначили, що за наказом голови Міноборони РФ Сергія Шойгу, кремлівська армія неодноразово порушувала терміни наступальної операції та плани щодо захоплення окремих територій.

Досить імовірно, що Шойгу і президент Путін звільнили як мінімум шістьох генералів за те, що вони недостатньо швидко просувалися вперед.

У день виступу Шойгу російська балістична ракета малої дальності СС-26 "Іскандер" вразила поїзд в місті Чаплине, в результаті чого, загинули щонайменше двоє дітей.

Це підкреслює готовність Росії завдати побічної шкоди, коли вона бачить військову перевагу в нанесенні ракетних або артилерійських ударів, - наголошують в Міноборони Великої Британії.

Втрати кремлівської окупаційної армії у війні проти України 

Тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували близько 400 кремлівських окупантів.

Загальні втрати армії РФ від початку повномасштабної війни складають:

  • особового складу - близько 46 тис 250 (+400) осіб ліквідовано,

  • танків - 1 тис 936 (+7) од,

  • бойових броньованих машин - 4 тис 251 (+6) од,

  • артилерійських систем - 1 тис 40 (+3) од,

  • РСЗВ - 272 (+0) од,

  • засоби ППО - 148 (+0) од,

  • літаків - 234 (+0) од,

  • гелікоптерів - 202 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 834 (+6),

  • крилаті ракети - 196 (+0),

  • Кораблі / катери - 15 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 162 (+2) од,

  • спеціальна техніка - 99 (+0).

Найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу на Донеччині.

Ситуація у зоні бойових дій на півдні України

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", протягом минулої доби українські військові знищили склад, вузол зв’язку, техніку та живу силу ворога.

Авіацією завдано ударів по районах зосередження підрозділів і складу боєприпасів в Архангельському та Бурханівці, а також по засобах ППО ворога в Херсоні та Нововоскресенському, - повідомляють в ОК "Південь".

Представники командування зазначили, що у ході виконання вогневих завдань ракетно-артилерійські підрозділи вразили місце зосередження окупантів у Снігурівці, Нововоскресенському та Чкаловому.

Підтверджені втрати Росії складають:

  • 20 рашистів;

  • 2 одиниці автотехніки;

  • вузол зв’язку 98-го парашутно-десантного полку в Дудчанах;

  • склад боєприпасів у Нововоскресенському.

Протягом поточного тижня наші воїни вже знищили 7 складів з боєприпасами ворога на півдні України.

Керівниця координаційного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк наголосила, що військові об'єкти армії РФ у Миколаєвській та Херсонській областях є пріоритетом для артилерійських підрозділів ЗСУ.

За словами Гуменюк, окупанти намагаються розосереджувати ці запаси, бо вже відчули, що влучання точкові і абсолютно прицільні. Однак ЗСУ знаходять місця нової дислокації й знову знищують склади.

Окрім цього, вона підтвердила, що росіяни намагаються будувати додаткові переправи у Херсонській області після виведення з ладу мостів українськими силами.

Вогневий контроль розповсюджується і на ці об’єкти. Після того, як вони будуть налаштовані, вони знову будуть пошкоджені, - запевнила речниця ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?