МЗС викликало апостольського нунція через слова Папи про Дугіну
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС викликало апостольського нунція через слова Папи про Дугіну

МЗС викликало апостольського нунція через слова Папи про Дугіну
Джерело:  online.ua

МЗС України запросило апостольського нунція для висловлення розчарування словами Папи Римського Франциска про загиблу пропагандистку Дарʼю Дугіну, яку він назвав невинною жертвою війни.

Джерело: пресконференція Дмитра Кулеби

МЗС викликало апостольського нунція

Ми уважно ознайомилися з повною цитатою Папи Франциска і, по-перше, ухвалили рішення запросити до Міністерства закордонних справ апостольського нунція для висловлення розчарування України цими словами, - сказав Кулеба.

Він додав, що сьогодні нунцій був у МЗС, і незабаром з’явиться заява з цього приводу з деталями.

Кулеба зазначив, що саме по собі запрошення нунція до міністерства є випадком доволі безпрецедентним і говорить саме за себе.

А по-друге, скажу відверто, що українське серце розривається від слів Папи. Це було несправедливо.

МЗС наголосило апостольському нунцію в Україні Вісвальдасу Кульбокасу у зв’язку із висловлюваннями Папи Франциска, що в Україні глибоко розчаровані словами Понтифіка, які несправедливо прирівнюють агресора та жертву.

При цьому викликає нерозуміння рішення Папи Франциска згадати у контексті російсько-української війни смерть російської громадянки на території Росії, до якої Україна не має жодного відношення, - йдеться в заяві МЗС.

Натомість в МЗС України звернули увагу Апостольського Нунція на те, що з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну Понтифік жодного разу не приділив окремої уваги конкретним жертвам війни, серед яких вже 376 українських дітей, які загинули від рук російських окупантів.

Нагадаємо, що машину з російською пропагандисткою, донькою головного ідеолога «руского міра» Олександра Дугіна підірвали 20 серпня.

Папа Римський Франциск назвав її невинною жертвою війни під час загальної аудієнції 24 серпня, на День незалежності України.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?