Розвідувальний літак А-50У ВКС РФ покинув Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідувальний літак А-50У ВКС РФ покинув Білорусь

Розвідувальний літак А-50У ВКС РФ покинув Білорусь
Джерело:  online.ua

У Білорусі злетів літак A-50У. Повітряної тривоги по всій Україні не було оголошено.

Джерело: Беларускі Гаюн

Зліт А-50У у Білорусі

Повідомляється, що літак ДРЛО А-50У покинув повітряний простір Білорусі та перетнув кордон Білорусі з РФ.

Цей борт прилетів до Білорусі 3 січня цього року і пробув у Білорусі 54 дні, зробивши 12 вильотів. До цього борт прилітав до Білорусі 24 лютого 2022 року.

За попередньою інформацією, борт прямує на 325-й Авіаційний ремонтний завод, що знаходиться в Таганрозі. Саме це підприємство займається ремонтом агрегатів літаків А-50.

Пошкодження літака

За інформацією BYPOL, 26 лютого в Мачулищах внаслідок двох вибухів ДРЛО А-50У ВКС РФ (RF-50608) отримав пошкодження: були пошкоджені передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена.

Учора, 1 березня, на четвертий день після інциденту пропагандисти вирішили показати, що з літаком усе гаразд.

Для цього вони опублікували невелике відео, де показано виключно рулювання ДРЛО, що не є доказом того, що у літака не пошкоджена антена радарного комплексу "Джміль", що обертається.

Крім того, всі ракурси зйомки тільки знизу та збоку, що не дозволяє розглянути його зверху в деталях (говорячи про ті місця, які могли бути пошкоджені).

Відомо, що у повітряно-космічних силах РФ знаходиться лише 9 таких літаків, причому удосконалених (з модифікацією "У") лише 6 одиниць.

Один такий літак обслуговує 19 осіб (5 льотного, 11 радіо та 3 інженерно-технічного персоналу).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?