В Міноборони Білорусі показали пошкоджений розвідувальний літак РФ А-50
Категорія
Світ
Дата публікації

В Міноборони Білорусі показали пошкоджений розвідувальний літак РФ А-50

В Міноборони Білорусі показали пошкоджений розвідувальний літак РФ А-50
Джерело:  online.ua

В Міноборони Білорусі оприлюднили відео з пошкодженим партизанами російським військово-розвідувальним літаком А-50. 

Джерело: Telegram-канал мінооборони Білорусі

Що відомо про стан пошкодженого російського розвідувального літака А-50

На оприлюдненому відео літак їздить по злітній смузі, але у повітря не підіймається.

При цьому аналітики з білоруської моніторингової групи "Белорускі Гаюн" звертають увагу на той факт, що відео було навмисно зняте у сутінках, щоб не видно було окремих деталей літака.

Пропаганда показала борт лише знизу та збоку.

У моніторинговій групі зазначають, що відео справді було знято сьогодні, 1 березня, в районі 20:00, але є низка неоднозначних моментів.

На кадрах показано виключно рулювання ДРЛС (система далекого радіолокаційного стеження - ред.), що не є доказом того, що у літака не пошкоджена антена радарного комплексу "Джміль", і навіть того, що літак може літати, - підкреслюють аналітики.

У той же час моніторингова група порівняла кадри 1 березня з аналогічними, які були зняті 29 січня. Основна відмінність у тому, що "тарілка" літака виглядає інакше, на ній тепер видно велику чорну пляму, якої не було ще місяць тому.

За інформацією "Гаюна", у день удару по літаку - 26 лютого - на аеродром прилетіла бригада ремонтників, яка, ймовірно, забезпечила швидкий первинний ремонт. Літак могли підлатати та підфарбувати для того, щоб показати, що з ним нібито все гаразд. Водночас борт сьогодні нікуди не злітав.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?