Чого чекати від Лукашенка після атаки дронів в Мачулищах — прогноз експерта
Категорія
Світ
Дата публікації

Чого чекати від Лукашенка після атаки дронів в Мачулищах — прогноз експерта

Чого чекати від Лукашенка після атаки дронів в Мачулищах — прогноз експерта
Джерело:  online.ua

Атака дронів на білоруський військовий аеродром у Мачулищах 26 лютого, яка призвела до пошкодження російського літака А-50, стала приємною новиною для українців та несподіванкою для диктатора Олександра Лукашенка. Військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, чи може ця подія підштовхнути поплічника Путіна до вступу у війну проти України.

Джерело: "24 Канал"

Лукашенко зрозумів, що у нього багато сильних ворогів всередині країни

Олександр Мусієнко звертає увагу на те, що диверсія у Мачулищах свідчить про незгоду білорусів з політичним курсом нелегітимного глави РБ.

На переконання військового експерта, наразі уже всі зрозуміли, що в Білорусі є партизани, які не просто згодні з політичним вектором Олександра Лукашенка, а вже почали активно боротися з режимом диктатора.

Як вважає Мусієнко, це внутрішні проблеми країни, які Лукашенку буде складно вирішити.

Політика Лукашенка призвела до того, що в нього є така опозиція, тому ці політичні фактори посилять репресії проти своїх, – прогнозує аналітик.

Чи може Лукашенко вступити у війну після вибухів у Мачулищах 

Просто українці замислилися про те, чи не стане атака дронів на білоруський аеродром новим аргументом Володимира Путіна для того, щоб Лукашенко вступив у війну проти України.

За словами Олександра Мусієнка, це стане радше контраргументом.

Це буде аргументом для Лукашенка не вступати у війну, тому що він бачить наскільки слабшає його партнер і держава, яка примушує його до цього вступу. Ця держава все ближча до поразки, – пояснив експерт.

На його переконання, якщо білоруський диктатор так довго робив усе можливе, щоб не вступати у війну, то зараз він точно цього робити не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?