РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через надання незалежності українській церкві
Категорія
Україна
Дата публікації

РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через надання незалежності українській церкві

РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через надання незалежності українській церкві
Джерело:  online.ua

Московський патріархат розірве відносини з Константинопольською церквою, якщо буде прийнято рішення надати Українській православній церкві незалежність.

Про це заявив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон в ефірі російського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

Митрополит Іларіон вважає, що всі "засоби церковної дипломатії на сьогоднішній день вичерпані", а надання автокефалії УПЦ він назвав "нахабним і цинічним втручанням у справи помісної православної церкви".

"Канонічна церква цю автокефалію не прийме, ми в Російській церкві, звичайно, цю автокефалію не визнаємо, і у нас не буде іншого виходу, крім як розірвати відносини з Константинополем", - заявив представник РПЦ.

У Московському патріархаті переконані, що надання незалежності українській цервкі призведе до розколу всього світового православ'я. Там наголошують, що якщо автокефалія УПЦ буде надана, то "константинопольський патріархат більше не матиме права називатися главою трьохсотмілліонного православного населення планети".

Нагадаємо, 7 вересня Константинопольський патріархат призначив двох екзархів в Києві для підготовки надання автокефалії українській церкві. У Московському патріархаті заявили, що це порушує церковні канони, за якими єпископи однієї церкви не мають права втручатися у внутрішні справи іншої.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вселенський патріарх Варфоломій заявив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати українській церкві автокефалію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?