Румунія влаштувала демарш проти РФ у банківській сфері
Категорія
Економіка
Дата публікації

Румунія влаштувала демарш проти РФ у банківській сфері

Румунія влаштувала демарш проти РФ у банківській сфері
Джерело:  online.ua

26 травня уряд Румунії офіційно заявив, що вирішив вийти з Міжнародного банку економічного співробітництва (МБЕС) та Міжнародного інвестиційного банку (IBB), у яких країна-агресорка Росія є основною акціонеркою.

Джерело:  Euractiv

Румунія вийде з очолюваних РФ інвестиційних банків

Вихід буде проведений протягом не менше шести місяців з моменту повідомлення відповідно до Конвенції МБЕС. Здійснюватиметься координація з Польщею, Чехією, Словаччиною та Болгарією, щоб забезпечити одночасний вихід, — повідомляє румунська влада.

Що важливо розуміти, МБЕС надає цільову підтримку експортно-імпортним операціям між державами-членами, до яких входять Болгарія, Чехія, Польща, Румунія та Словаччина, а також Росія, Монголія та В'єтнам.

Тим часом Міжнародний інвестиційний банк (IBB), штаб-квартира якого нещодавно перемістилася до Будапешта за підтримки уряду Угорщини, раніше називався опозицією "троянським конем Путіна" і викликав стурбованість як усередині країни, так і за кордоном, особливо в США, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, опозиція в Угорщині називає цю фінансову установу "банком-шпигуном" і почала вимагати від офіційного Будапешту негайного виходу після початку війни Росії проти України, однак уряд спочатку цю вимогу відхилив.

Як уже згадувлаося раніше, Росія є найбільшим акціонером банку з часткою 47,46%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?