Зеленський оголосив ключові умови завершення війни проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оголосив ключові умови завершення війни проти РФ

Зеленський оголосив ключові умови завершення війни проти РФ
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, переможне завершення війни проти кремлівської окупаційної армії буде залежати від західної підтримки та посилення санкційного тиску на Кремль.

Джерело: трансляція"Українського сніданку" в Давосі

Україна може перемогти РФ за умови західної підтримки 

Що стосується того, коли ця війна може закінчитися, я думаю, це залежить від деяких речей. Перш за все, від бажання різних сторін, бажання об'єднаного Заходу з приводу міцності і озброєння, фінансової міцності України, бажання об'єднаного Заходу не боятися воювати з РФ, воювати в цій гібридній війні по-різному, не своїми людьми, - зазначив Зеленський.

За його словами, завершення війни також залежить від волі Кремля, однак війна завершиться у будь-якому випадку.

Ми розуміємо, що є військова частина війни і після неї в будь-якому випадку буде мирний процес і стіл переговорів і буде точно мир. Питання з ким Україна буде домовлятися, з яким президентом Росії. Це теж залежить від бажання чинного президента Росії. Він живе у своєму інформаційному світі, не розуміючи, що Україна не піде на поступки. Ми боремося на своїй землі і не проти кого-небудь, а за себе і за свою свободу, майбутнє. Він повинен жити в дійсності. Говорити сьогодні можна тільки з президентом РФ, немає ніякого сенсу розмовляти з посередниками, - наголосив голова держави.

Президент підкреслив, що коли Володимир Путін буде готовий вийти в реальність, він точно зрозуміє, що треба закінчувати війну, розпочату ним.

І тоді можна буде спробувати йти по дипломатичних цілях, якщо буде не пізно. Саме з цією діючою владою. А пізно це чи ні залежить від багатьох речей, - зазначає Зеленський.

При цьому президент підкреслив, що не бачить серед країн Заходу єдності у питанні підтримки України.

Заходу потрібно бути об'єднаними...І їм потрібно знати, що Україна є частиною їх світу, тоді вони об'єднались не просто з Україною, а навколо такої самої держави, яка є рівноправною з ними, а поки що ми до кінця цього не відчуваємо. Ні коли Україну брали в НАТО, потім ми боролися з питанням закриття неба і крок за кроком хтось це забув, а ми не забули. З неба прилітає щодня. Тут є впевненість у собі у Заходу? Немає ніякої впевненості, - наголосив голова держави.

Зеленський зазначив, що наразі західні країни не мають єдності ані у питанні щодо військової підтримки України, а ні у питанні посилення санкцій проти РФ.

Якщо ми говоримо про єдність, то маємо говорити про єдність у всьому, надання зброї, надання права на вступ до ЄС. Що ми зараз бачимо? Хіба є єдність у ЄС?...Ми дійшли до шостого пакету санкцій, що передбачає повне ембарго на російську нафту, єдності у прийнятті рішення немає. Угорщину щось не влаштовує. У нас люди вмирають, а вони кажуть про нафту. Фінляндія та Швеція вирішили вступити до НАТО, знову ми бачимо, що комусь щось не підходить, - зауважує президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?