Угорщина запровадила надзвичайний стан через війну в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина запровадила надзвичайний стан через війну в Україні

Угорщина запровадила надзвичайний стан через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні, починаючи з півночі в ніч на середу, 25 травня.

Джерело: Bloomberg

Орбан запровадив надзвичайний стан

Новий уряд Угорщини склав присягу сьогодні і вже оголосив надзвичайний стан.

Ця війна становить постійну загрозу для Угорщини, ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки та сімей. Ми бачимо, що війна і санкції в Брюсселі призвели до величезного економічного потрясіння і різкого зростання цін, - сказав Орбан.

Він підкреслив, що світ знаходиться на порозі економічної кризи.

Орбан вкотре наголосив, що Угорщина повинна залишатися осторонь цієї війни та захищати фінансову безпеку угорських сімей. За його словами, це вимагає простору для маневру та негайних дій.

Нам потрібні простір для маневру і здатність негайно вжити заходів, - сказав Орбан після того, як його міністри склали присягу.

За його словами, надзвичайний стан він оголосив через атаку Росії на Україну, і це дозволить йому використовувати «всі інструменти» держави.

Нагадаємо, що Орбан також виключив можливість обговорення запропонованого ЄС нафтового ембарго проти Росії на саміті лідерів наступного тижня, що є новим ударом по зусиллям Євросоюзу здобути підтримку шостого пакету санкцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?