У Зеленського пояснили рішення про подовження воєнного стану на 3 місяці
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського пояснили рішення про подовження воєнного стану на 3 місяці

У Зеленського пояснили рішення про подовження воєнного стану на 3 місяці
Джерело:  online.ua

Представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський підкреслив, що рішення про подовження воєнного стану терміном на 3 місяці пов'язане із планами щодо проведення контрнаступу, який потребує більше часу, а ніж оборонні заходи.

Джерело: пресслужба фракції "Слуга народу"

Що дасть Україні подовження воєнного стану терміном на 3 місяці 

З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює.Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо, - зазначив Веніславський.

За його словами, якщо українським військовим вдасться менше ніж за 3 місяці звільнити окуповані армією РФ території, то Верховна Рада скасує дію воєнного стану.

Веніславський зауважив, що є ще і юридична складова такого рішення. Коли президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

Представник ОП Михайло Подоляк виступ із закликом щодо повного виводу окупаційної кремлівської армії з території України.

Не пропонуйте нам припинення вогню - це неможливо без тотального виведення військ рф. Українське суспільство не цікавить новий "Мінськ" і повернення війни через кілька років, - зазначив Подоляк.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За його словами, поки Кремль повністю не звільнить територію України, аргументами Києва буде потужна військова підтримка Заходу, санкції та фінансова допомога.

На думку військового експерта Олега Жданова, що наразі не має загрози повернення кремлівських окупаційних військ у північні регіони України.

Це розвідка боєм. І це спроба унеможливити для нас перекидання військ за цими напрямками на Донбас. Такими діями вони фактично намагаються розтягнути наші Збройні сили вздовж усього кордону, - зазначив Жданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?