ЗСУ продовжують бити окупантів на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують бити окупантів на півдні України

ЗСУ продовжують бити окупантів на півдні України
Джерело:  online.ua

У штабі Оперативного командування "Південь" повідомили про знищення понад 90 ворожих цілей на кордоні Миколаївської та Херсонської областей протягом минулої доби.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

ЗСУ жорстко знищують окупантів на півдні України 

На лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській області противник просувань із займаних позицій не має. Ракетно-артилерійськими підрозділами ОК "Південь", у взаємодії з авіацією, протягом поточної доби нанесено ураження по 90 цілях на позиціях противника. Внаслідок цього підтверджено влучання у 20 загарбників, 2 самохідні артустановки, автомобільну та броньовану техніку. Остаточні втрати уточнюються. У Чорному морі продовжується маневрування 2 загонів бойових кораблів, які утримують блокаду українських портів та цивільного судноплавства. На 4 кораблях – в готовності до застосування понад 30 крилатих ракет, - повідомили представники південного військового командування.

Між тим представники Пентагону відзначають зменшення масштабу ведення бойових дій армією РФ, і пов'язують це зі зменшенням стратегічних цілей Кремля у війні проти України після низки гучних і ганебних провалів.

Російські війська працюють меншими групами зі значно "меншими" завданнями - замість з’єднань по кількасот чоловік, дії проводяться групами від кількох десятків до сотні військових.

Так само, якщо колись йшлося про великі міста і цілі шматки території, зараз зусилля зосереджуються на певних селах чи перехрестях доріг.

Протягом ночі окупаційна армія РФ обстріляла село Великі Костромки на Дніпропетровщині.

Били з "Градів" і "Ураганів" по Великій Костромці. Людей не зачепило. Пошкоджено та зруйновано будинки. Село частково залишилося без світла і газу", - повідомляє очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Через постійні обстріли населених пунктів Луганської області були зруйновані житлові будинки та об'єкти інфраструктури, декілька мирних жителів загинули в результаті атак противника.

Найбільші пошкодження отримав Сєвєродонецьк, а також населені пункти Попаснянської громади.

Подекуди, через потужні обстріли рятувальники не в змозі були виїхати на місця займань по дві години. Пошкоджено щонайменше вісім будинків, деякі із них палали - окремі квартири та цілі під'їзди. 18 травня в місті загинули четверо осіб, поранені ще троє. Усі - зранку та в старих районах міста, - повідомляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Гайдай додав, що ушкоджень зазнали ще два сєвєродончанинаа - осколкові поранення і контузія. У Лисичанську жінці відірвало руку.

У наслідок обстрілу також загинуло троє жителів населених пунктів Білогорівка та Попасна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?