Румунія звернулась до НАТО через падіння російського БплА
Категорія
Світ
Дата публікації

Румунія звернулась до НАТО через падіння російського БплА

Румунія звернулась до НАТО через падіння російського БплА
Джерело:  online.ua

За інформацією кореспондента видання "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікарда Йозвяка, Румунія вже повідомила союзникам по НАТО про падіння уламків російського дрону на власній території. 

Джерело: Twitter кореспондента "Радіо Свобода"

Що відомо про реакцію Румунії на падіння російського БпЛА  

У заяві НАТО наголошується, що Румунія поінформувала союзників по НАТО про інцидент з дроном росіян на сьогоднішньому засіданні Північноатлантичної ради, - зазначає Йозвяк. 

Він додав, що країни Альянсу висловили рішучу солідарність з Румунією і наголосили, що продовжують уважно стежити за ситуацією.

Що каже влада Румунії 

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що наявність російських безпілотників на території країни було б "серйозним порушенням".

Президент Румунії зауважив, що якщо буде підтверджено, що частини російського безпілотника перебувають на румунській території, це буде "серйозним порушенням".

Крім того, Йоганніс назвав атаки на українську інфраструктуру в регіоні Дунаю військовим злочином.

Якщо буде підтверджено, що компоненти належать російському безпілотнику, така ситуація буде неприпустимою і серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності Румунії, - підкреслив румунський лідер.

Коментарі президента з'явилися після неодноразових ракетних і безпілотних атак Росії на Ізмаїльський район, що межує з Румунією.

В ніч проти 4 вересня російські окупанти в черговий раз атакували Україну за допомогою дронів. БПЛА направили у бік портової інфраструктури Одеської області на Дунаї.

Що відомо про позицію НАТО

Союзники Румунії по НАТО "висловили солідарність". Це сталось після того, як частини ймовірного російського безпілотника впали на її територію.

НАТО виступило із заявою після того, як міністр оборони Румунії заявив, що частини ймовірного російського безпілотника впали на румунську територію.

Румунська влада підтвердила, що уламки, можливо, від безпілотника, були знайдені на румунській землі, недалеко від кордону з Україною, - підкреслив речник Альянсу  Ділан Вайт.

Він також повідомив, що влада Румунії наразі розслідує цей інцидент та вже поінформувала союзників по НАТО.

Північноатлантичної ради, і союзники, за словами речника, висловили рішучу солідарність з Румунією.

З минулого року, у відповідь на агресивну війну Росії проти України, НАТО значно посилила свою присутність у Чорноморському регіоні. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією і залишаємося в тісному контакті з нашим союзником Румунією, - зазначив Вайт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?