Рябошапка розповів про розслідування скандалу з послом США
Категорія
Політика
Дата публікації

Рябошапка розповів про розслідування скандалу з послом США

Рябошапка розповів про розслідування скандалу з послом США
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що Україна та США ведуть окремі розслідування щодо стеження за колишнім послом Марі Йованович. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, дуже сумнівно, що буде створено спільну слідчу групу з цього приводу.

"Поки що немає спільної слідчої групи між американською та українською сторонами, але, як свідчить практика, американська сторона й не налаштована на те, щоб створювати такі спільні слідчі групи. Принаймні, я не пам'ятаю, щоб така практика існувала взагалі. Тобто, поки що такої групи немає і, думаю, не буде", - стверджує Рябошапка.

Він пояснив, що в такій ситуації кожна сторона має право на власне розслідування. Наразі в Україні присутня група американських фахівців, яка й займається паралельним слідством.

"Поліція проводить розслідування з української сторони, намагаючись встановити, хто міг стежити за послом", - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, Марі Йованович звільнили з посади посла в Україні у травні 2019 року. Вона працювала з серпня 2016-го. За неофіційними даними, президент США Дональд Трамп відкликав дипломатку за порадою його адвоката Рудольфа Джуліані.

Після відкликання в США оприлюднили дані щодо можливого стеження за послом у Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже у січні 2020 року в мережі опублікували відеоролик, який демонструє бесіду Трампа з Джуліані кількома наближеними до адвоката особами. Під час бесіди виявляється, що наказ про звільнення — реакція президента на чутки про те, як Йованович розповідає "усім" про його імпічмент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?