Ryanair заявила про повернення в Україну одразу після закінчення війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Ryanair заявила про повернення в Україну одразу після закінчення війни

Ryanair заявила про повернення в Україну одразу після закінчення війни
Джерело:  online.ua

Авіакомпанія Ryanair запевнила в готовності повернутися до України вже через 2 тижні після закінчення війни. До російського вторгнення та закриття повітряного простору Ryanair була другою за величиною авіакомпанією на українському ринку

Джерело: Bloomberg

Ryanair готова повернутися в Україну одразу після війни

Головний виконавчий директор Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що авіаперевізник готовий швидко відновити роботу в Україні, як тільки знову стане безпечно.

Повідомляється, що компанія найняла близько 60 українських пілотів і 80 членів екіпажу, які наразі, переважно, знаходяться на базах Ryanair у Польщі в очікуванні відкриття ринку в Україні.

За словами О’Лірі, протягом 12 місяців після повернення авіакомпанія планує створити 30 маршрутів та декілька баз в Україні.

Ми могли б полетіти туди приблизно за два тижні. Ми активно шукаємо способи та очікуємо, коли ми можемо повернутися в Україну — сказав О'Лірі.

Генеральний директор додав, що відбудова України надасть величезну можливість для бізнесу долучатися і розвиватися, оскільки саме авіація, на його думку, відіграватиме ключову роль.

Він вважає, що оскільки росіяни можуть підірвати дороги та мости на виїзді з України, переміщення на літаках відіграватиме ключову роль.

До російського вторгнення та закриття повітряного простору України, компанія Ryanair була другою за величиною авіакомпанією на українському ринку. Гендиректор прогнозує, що після повернення вона може посісти і перше місце в цьому списку.

Польоти над Україною будуть обмежені до 2029 року

Згідно з оновленням семирічного прогнозу Євроконтролю 2023-2029 років, прогнозується, що обмеження в повітряному просторі України, Білорусі, Росії та Молдови зберігатимуться до 2029 року.

Серед основних факторів, які впливають на діапазон прогнозу є і російське вторгнення в Україну.

Також у звіті відмічається загальне погіршення економічної ситуації, зокрема зменшення прогнозу ВВП на 2023 та 2024 роки через вплив перебоїв з енергопостачанням, підвищення інфляції та пов’язаного з цим падіння довіри.

Повідомляється, що високі ціни на енергоносії та криза вартості життя також впливають на попит на подорожі та погіршення роботи ключових вантажних перевізників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?