Швейцарський банк Credit Suisse обслуговував нацистів та пов'язаних з ними рахунки аж до 2020 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарський банк Credit Suisse обслуговував нацистів та пов'язаних з ними рахунки аж до 2020 року

Швейцарський банк Credit Suisse обслуговував нацистів та пов'язаних з ними рахунки аж до 2020 року
Джерело:  online.ua

Банк Credit Suisse обслуговував високопоставлених нацистських чиновників Німеччини і пов’язаних з нацистами рахунків аж до 2020 року. Про це свідчить розслідування банку Сенатом США.

 Джерело: бюджетний комітет Сенату США

Credit Suisse мав рахунки нацистів до 2020 року

Бюджетний комітет Сенату до Дня пам’яті жертв Голокосту опублікував детальний звіт про внутрішнє розслідування банку, яке провела судово-дослідницька фірма.

Розслідування є неповним, проте воно показало майже 100 раніше нерозкритих рахунків, пов’язаних із нацистами або членами афілійованих з нацистами груп в Аргентині.

Це піднімає нові питання щодо потенційної підтримки банком нацистів, які досі тікають від правосуддя після Другої світової війни.

Сенатори розповіли, що хоча банк спочатку погодився розслідувати докази раніше невідомих рахунків, пов’язаних з нацистами, проте встановив надмірно жорсткі та вузькі рамки розслідування та відмовився перевіряти нову інформацію, виявлену під час перевірки.

Що відомо про розслідування щодо Credit Suissе

З 99 знайдених рахунків, 70 аргентинських рахунків із вірогідними зв’язками з аргентинськими нацистами були відкриті в Credit Suisse після 1945 року.

З них щонайменше 14 залишалися відкритими в 21 столітті — деякі навіть у 2020 році.

Група розлідувачів AlixPartners ідентифікувала 21 обліковий запис зі списку високопоставлених нацистів включно з одним, що належав нацистському командиру, який був засуджений у Нюрнберзі, а інший належав командиру СС, який також був засуджений.

Рахунок засудженого командира залишався відкритим до 2002 року, але банк досі не надав інформацію про активи з цього рахунку або з 85 інших ідентифікованих рахунків.

Також у банку знайшли рахунки, що належали німецькому посадовцю, якого судили та виправдали в Нюрнберзі, та нацистському вченому, який перебував у в’язниці під час Нюрнберзького процесу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?