У Німеччині 97-річну колишню секретарку концтабора визнали винною у вбивстві 10 тисяч людей
Категорія
Україна
Дата публікації

У Німеччині 97-річну колишню секретарку концтабора визнали винною у вбивстві 10 тисяч людей

У Німеччині 97-річну колишню секретарку концтабора визнали винною у вбивстві 10 тисяч людей
Джерело:  online.ua

Німецький суд визнав колишню секретарку нацистського концтабору Штуттгоф Ірмгард Фурхнер причетною до вбивства понад 10 тисяч людей. Фігурантка справи отримала два роки умовного покарання.

Джерело: Deutsche Welle

Колишня секретарка нацистського концтабору отримала покарання

Із червня 1943 року по квітень 1945 року винна була працівницею концтабора Штуттгоф, що знаходився поблизу тоді захопленого нацистами Гданська.

За інформацією слідства повідомляється, цо канцелярська робота нацистської секретарки "забезпечувала безперебійне функціонування табору", і що жінка знала "про всі події, які відбувалися у Штуттгофі".

За оцінками істориків, тоді у концтаборі було вбито близько 65 тисяч людей, серед них євреї, польські партизани та радянські полонені.

97-річній жінці виносили вирок у суді для неповнолітніх, адже під час роботи у концтаборі їй було лише 18-19 років.

Прокурори вимагали умовного покарання для неповнолітніх терміном на два роки, що є максимально можливим терміном без увʼязнення.

Німецький суд також засудив 101-річного ексохоронця концтабору

Нагадаємо, у червіні 2022 року німецький суд засудив колишнього охоронця концтабору до п'яти років ув'язнення.

Прокуратура звинуватила пенсіонера у причетності до вбивств 3518 в’язнів у таборі Заксенхаузен між 1942 і 1945 роками.

У віці 101 року він є найстарішою людиною, яку коли-небудь судили за нацистські злочини під час Другої світової війни і яка була визнана винною.

Звинувачення включали участь у "розстрілі радянських військовополонених у 1942 році" та застосуванні "отруйного газу Циклон Б" у газових камерах концтабору Заксенхаузен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?