Рятує від головного болю ефективніше таблеток - вчені прийшли до несподіваного висновку
Категорія
Технології
Дата публікації

Рятує від головного болю ефективніше таблеток - вчені прийшли до несподіваного висновку

Рятує від головного болю ефективніше таблеток - вчені прийшли до несподіваного висновку
Джерело:  online.ua

Про шкоду і користь алкогольних напоїв є безліч теорій і гіпотез вчених, але висновки більшості з них зводяться до того, що алкоголь чинить вкрай несприятливий вплив на організм і негативно позначається на здоров'ї. Але британські вчені з Гринвічського університету вирішили внести свій вклад у вирішення цієї багаторічної суперечки в науковому світі. Вони довели, що певна доза пива є відмінним знеболюючим засобом - вони запевняють, що цей популярний алкогольний напій рятує від головного болю ефективніше таблеток. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Іndependent.

Доктор Тревор Томпсон, який керував дослідженням щодо виявлення знеболюючих властивостей пива, зазначив, що даний алкогольний напій можна порівняти з опіоїдними препаратами, такими як кодеїн, але його ефект сильніше, ніж у парацетамолу. Він, правда, поспішив нагадати, що результати нового дослідження не означають, що алкоголь корисний для здоров'я. Ефективною дозою пивного "болезаспокійливого" він назвав два стандартних пивних кухля, а якщо цю дозу перевищити, то виникне зворотний ефект і спазми стануть сильнішими.

До такого несподіваного висновку експерти прийшли після двох десятків тестів, в яких взяли участь понад 400 осіб, які страждають хронічним головним болем. Зіставивши вплив випитого пива на організм і порівнявши знеболюючий ефект з ефектом від прийняття медикаментів, вчені з'ясували, що пиво дійсно допомагає боротися з болем. Томпсон за результатами досліджень зазначив, що вони дають можливість припустити, що алкоголь є ефективним болезаспокійливим засобом, який забезпечує клінічно значущі заниження показників інтенсивності болю.

Незважаючи на знеболюючі властивості пива, вчені не рекомендують зловживати цим напоєм. Вони нагадують, що безпечної дози алкоголю не існує і навіть помірне вживання спиртних напоїв збільшує ризик інсульту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали реальну користь вина для жінок. Виявляється, цей алкогольний напій захищає їх від серйозних хвороб в старості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?