Саакашвілі миттєво затримали в Грузії після повернення
Категорія
Світ
Дата публікації

Саакашвілі миттєво затримали в Грузії після повернення

Саакашвілі миттєво затримали в Грузії після повернення
Джерело:  online.ua

Колишній державний лідер Грузії у п’ятницю, 1 жовтня, оголосив про своє повернення на батьківщину - там відповідно порушеним кримінальним справам його оперативно затримали.

Джерело: Эхо Кавказа

За словами прем’єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, колишнього президента, який не відвідував Грузії вже багато років, вже транспортували у пенітенціарний заклад. Така заява пролунала під час спеціального брифінгу згаданого дня.

“У наших правоохоронних структур заздалегідь була інформація про його переміщення - від України до Грузії. Цей процес був під повним контролем”, - наголосив голова уряду.

Водночас із цим Гарібашвілі виступив зі словами подяки на адресу голови МВС країни Вахтанга Гомелаурі та керівника СДБ Григола Лілуашвілі.

“Наші правоохоронці здійснили затримання розшукуваного Михайла Саакашвілі на найвищому рівні”, - резюмував прем’єр.

Відомо, що раніше днем 1 жовтня представники провладної партії “Грузинська мрія” та грузинського МВС спростовували перетин кордон з боку Саакашвілі. Пізніше ввечері інформацію про його затримання з закидом про упередженість підтвердив адвокат.

“Це політичне затримання”, - наголосив Бека Басилая.

Він уточнив, наразі адвокатам блокують доступ до затриманого, тож він не мав змоги поспілкуватись.

Саакашвілі офіційно залишив Грузію 2013 із заявою про те, що всі провадження проти нього політично мотивовані.

Повернення Саакашвілі до Грузії

Нещодавно грузинський президент підтвердив плани повернутися на батьківщину. Саакашвілі показав два квитки у напрямку Київ-Тбілісі на своє ім’я і на ім’я своєї матері Гіулі Аласанія. З Києва він вилетить 2 жовтня о 19:20.

Також Саакашвілі опублікував в соцмережі відеозвернення грузинською мовою до жителів країни. В ньому він запевнив, що не має особистих амбіцій, а хоче боротися за майбутнє Грузії.

Він закликав грузинів проголосувати на виборах, а після закриття дільниць вийти в центри міст та сіл і разом "захистити завойовану перемогу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?