Грузія повернула свого посла в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія повернула свого посла в Україну

Грузія повернула свого посла в Україну
Джерело:  online.ua

Грузинський уряд повернув свого посла у Київ — завершилася довготривала дипломатична пауза, пов’язана зі ставленням в Україні до колишнього президента Міхеїла Саакашвілі.

Джерело: МЗС України

Офіційний Київ привітав рішення грузинської сторони щодо повернення посла.

“Після тривалої перерви до Києва повернувся посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе. Це стало результатом домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі 15 квітня 2021 року”, - наголосили у міністерстві.

Вже напередодні у середу, 21 квітня, заступник міністра Василь Боднар провів зустріч з офіційним диппредставником дружньої держави. Сторони висловилися про прагнення Києва та Тбілісі до розвитку взаємовідносин, до підвищення безпеки в регіоні.

“Василь Боднар детально розповів про зростаюче загострення безпекової ситуації на сході нашої держави, а також в Азово-Чорноморському регіоні, що пов’язано з провокативними і дестабілізуючими діями Росії. Він привернув увагу до небажання РФ дотримуватися режиму припинення вогню, активного стягування військ до українсько-російського кордону та в тимчасово окупованому Криму”, - наголосили в МЗС.

Своєю чергою Шарашенідзе виступив із заявою про солідарність Грузії з українськими стратегічними партнерами. Офіційний Тбілісі підтримує суверенітет і територіальну цілісність у кордонах, визнаних на міжнародному рівні.

Відкликання посла з України

Грузинська сторона відкликала свого посла до Тбілісі для подальших консультацій у травні 2020 року. Причиною стало призначення експрезидента Саакашвілі. який став на батьківщині фігурантом кримінальної справи, на посаду голови виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України.

Тбілісі нагадав Києву про статус засудженого в Саакашвілі у Грузії та оголошення політика в розшук. Таким чином грузинська сторона проінформувала Україну про протест через призначення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?