В Грузії затвердили новий уряд на чолі з Іраклієм Гарібашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Грузії затвердили новий уряд на чолі з Іраклієм Гарібашвілі

В Грузії затвердили новий уряд на чолі з Іраклієм Гарібашвілі
Джерело:  online.ua

Ввечері 22 лютого парламент Грузії під час пленарного засідання оголосив вотум довіри уряду на чолі з прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі. Варто звернути увагу на те, що це рішення підтримали 89 депутатів, а 2 народних обранців виступили проти. Окрім того, наголошується, що у голосуванні не брали участі обрані депутати від 5 опозиційних партій, які відмовилися увійти в парламент, оскільки переконані, що результати парламентських виборів 31 жовтня 2020 року були сфальсифіковані владою на користь правлячої партії "Грузинська мрія". Про це інформує ONLINE.UA із посиланням на  "Руставі 2".

"Саме "Грузинська мрія" запропонувала Гарібашвілі на посаду прем’єр-міністра після відставки Георгія Гахарії з власної ініціативи. До уряду увійшли два нових міністри - оборони Джуаншер Бурчуладзе та регіонального розвитку Іраклій Карселадзе", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увгау на те, що 38-річний Гарібашвілі був очільником Міністерства оборони країни з вересня 2019 року. Після того, як партія "Грузинська мрія" здобула перемогу на парламентських виборах 2012 року він очолював Міністерство внутрішніх справ, а у 2013-2015 роках був прем’єром.

"Гахарія подав у відставкучерез розбіжність позицій із партією щодо рішення суду про арешт Ніканора Мелії, лідера "Єдиного національного руху" - найбільшої опозиційної партії", - пише видання.

Пізніше Міністерство внутрішніх справ Грузії офіційно заявило, що відклало виконання рішення суду у справі Мелії після попереджень та закликів з боку влади Європейського Союзу та команди президента США Джо Байдена. Однак 23 лютого офіційно стало відомо, що в Грузії поліція штурмом взяла офіс, в якому знаходився лідер найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанор Мелія, та затримала його. За словами журналістів, поліцейські використовували спецзасоби, включно зі сльозогінним газом.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія оголосив про свою несподівану відставку. 18 лютого, політик виступив із заявою з цього приводу, в якій пояснив причини рішення. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?