Саакашвілі терміново забрали з в'язниці на вертольоті — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Саакашвілі терміново забрали з в'язниці на вертольоті — відео

Саакашвілі терміново забрали з в'язниці на вертольоті — відео
Джерело:  online.ua

8 листопада стало відомо, що колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі вертольотом терміново забрали з в'язниці. За словами одних джерел, політика перевезли до лікарні, інші стверджують, що його викрали.

Джерело: Фейсбук-сторінка Лізи Ясько

Саакашвілі екстрено забрали з в'язниці на вертольоті

Коханка грузинського політика та українська депутатка Ліза Ясько каже, що Саакашвілі почали перевозити в лікарню в Горі.

Що важливо розуміти, нещодавно консиліум лікарів виступив із заявою щодо необхідності негайного переведення політика до лікарні з мультитехнологічною апаратурою. Однак поки чутки про перевезення Саакашвілі до лікарні не підтверджені.

"Дійсно є інформація, що вертоліт його забрав, але незрозуміло, в якому стані. У в'язниці не кажуть, де Саакашвілі зараз перебуває і куди його повезли", – додала українська політикиня.

За її словами, ніхто не знає, куди полетів вертоліт із Саакашвілі. Є також версія, що його вивозять з країни.

Що важливо розуміти, на сторінці політика у Фейсбуці з'явилося доволі підозріле повідомлення, в якому йдеться про те, що політикина не повезли до лікарні, а викрали.

"SOS! Це називається викрадення заручника Міхеїла Саакашвілі. Ніхто з його правозахисників, ні члени сім'ї, ні лікар і жоден громадський захисник не знає його місце розташування", – сказано в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що Саакашвілі голодував вже 39 днів. Як стверджує українська омбудсвумен Людмила Денісова, колишній президента Грузії відмовився з 6 листопада від вітамінів, ліків і підтримувальних препаратів. Їх політик повинен був приймати, аби запобігти летальному випадку.

Що відомо про затримання Саакашвілі в Грузії

1 жовтня прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Міхеїла Саакашвілі. На нього уже завели справу за фактом незаконного перетину кордону — політик зразу ж оголосив голодування.

Міністерство закордонних справ України вже викликало грузинського посла через інформацію про затримання Саакашвілі.

Що важливо розуміти, ще три роки тому Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років — у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Окрім того, колишньому президенту висунули звинувачення у справі щодо розтрати бюджетних коштів та розгон акції протесту у листопаді 2007 року та вторгнення на телеканал "Імеді". Політик продовжує відкидати всі звинувачення і називає справи політично вмотивованими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?