Саакашвілі заявив про ризик смерті у разі відсутності належного лікування
Категорія
Світ
Дата публікації

Саакашвілі заявив про ризик смерті у разі відсутності належного лікування

Саакашвілі заявив про ризик смерті у разі відсутності належного лікування
Джерело:  online.ua

Експрезидент Грузії, політичний в’язень та громадянин України Міхеіл Саакашвілі заявив про свою можливу загибель у разі ненадання йому медичної допомоги закордоном. Він продовжує закликати США та міжнародну спільноту зробити все для порятунку свого життя.

Джерело: Politico

Саакашвілі заявив, що скоро загине

Громадянин України та колишній президент Грузії зараз ув’язнений у Груії. Він заявив про те, що може померти без належної медичної допомоги закордоном та закликав міжнародну спільноту допомогти йому.
Саакашвілі зазначив, що під час ув’язнення його здоров’я різко погіршилося, що призвело до жахливих наслідків.

Також стає все більш очевидним, що я скоро помру, якщо не отримаю належної медичної допомоги за межами країни, – заявив він.

Саакашвілі також розповів про систематичні катування, як фізичні так і психологічні. Внаслідок жорстокого поводження з ув’язненим він заявляє, що в нього розвинулося близько 20 серйозних хвороб.

В моєму тілі є докази отруєння важкими металами. Зараз я страждаю на вражаючу кількість із понад 20 серйозних хвороб, усі з яких розвинулися під час ув’язнення, – сказав Саакашвілі.

Він закликав Конгрес США та адміністрацію Байдена, а також парламентарів Великої Британії допомогти йому врятувати своє життя.

Я продовжую закликати США та міжнародне співтовариство зробити все можливе, щоб врятувати моє життя, застосовуючи дипломатичний тиск на уряд Грузії та вводячи економічні санкції проти Іванішвілі та його соратників.

Ув’язнений Саакашвілі зазначив, що його його смерть може спричинити політичний хаос у Грузії, у той час як його мученицьку смерть, на думку Саакашвілі, вважатимуть перемогою Путіна і потужним символом для всіх про неможливість протистояти російському імперіалізму.

Що відомо про ув'язнення Саакашвілі

З жовтня 2021 року після восьми років вигнання, Саакашвілі повернувся до Грузії щоб підтримати вільні та чесні парламентські вибори. Тоді його негайно заарештувала грузинська влада і з тих пір Саакашвілі перебуває у в’язниці на підставі чуток і політично вмотивованих звинувачень у “зловживанні владою”, які тільки Кремль і нинішній грузинський уряд вважають законними.

Стан колишнього президента Грузії Саакашвілі продовжує погіршуватися. З в’язниці його перевели в лікарню. Саакашвілі знаходиться на межі смерті.

Європарламент закликав грузинську владу звільнити колишнього президента та дозволити йому отримати належне лікування за кордоном.

Також депутати зверталися до нинішнього президента Грузії Саломі Зурабашвілі з проханням скористалася своїм конституційним правом на помилування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?