Голова правлячої партії Грузії заявив про спроби втягнути країну у війну РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова правлячої партії Грузії заявив про спроби втягнути країну у війну РФ проти України

Голова правлячої партії Грузії заявив про спроби втягнути країну у війну РФ проти України
Джерело:  online.ua

Керівник правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе почав заявляти про нібито спроби втягнути його країну у розв'язану Кремлем війну проти України та якусь перевагу російської армії над українськими військовими.

Джерело: "Новости-Грузия"

У Грузії відзначились черговою скандальною заявою щодо війни в Україні 

Ситуація в Україні зараз непроста, ми не можемо передбачити, як далі будуть розвиватися події. Але на даному етапі російська сторона має певну перевагу, і цей інтерес ("втягнути Грузію у війну") зріс, - зазначив Кобахідзе.

За його словами, нібито протягом останніх кількох тижнів українські військові не звільнили жодного населеного пункту, тоді як російські окупанти захопили чи не кілька десятків населених пунктів в Україні.

Голова правлячої партії Грузії зазначив, що загалом після 24 лютого РФ вдалося взяти під контроль і утримувати 80% Херсонщини, частину Харківщини і 80% Запорізької області.

Його слова пролунали у ширшому контексті - про те, що вимоги звільнити експрезидента Михеїла Саакашвілі буцімто є частиною плану втягнути Грузію у війну - щоб "в країні почався безлад, а кінцева мета - "другий фронт".

Кобахідзе вкотре провів паралелі між справами проти Саакашвілі та проти експрезидента Молдови Ігоря Додона, заявляючи, що у цих подібних ситуаціях тиск здійснюють лише на владу Грузії.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі прокоментувала слова Кобахідзе, зауваживши, що вони "лунають в унісон з наративом Росії".

Повідомлення, які вже два дні лунають від правлячої партії, суперечать заявам державних діячів усіх наших країн-партнерів. Я не можу знайти цьому пояснення, - зазначила Зурабішвілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?