Президентка Грузії Зурабішвілі висунула Путіну вимогу щодо Абхазії та Осетії
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Грузії Зурабішвілі висунула Путіну вимогу щодо Абхазії та Осетії

Президентка Грузії Зурабішвілі висунула Путіну вимогу щодо Абхазії та Осетії
Джерело:  online.ua

Грузинська лідерка Саломе Зурабішвілі вимагає у російського диктатора Володимира Путіна, щоб майбутнє дипломатичне врегулювання війни РФ проти України також включало у себе питання виведення російських військ з окупованих територій Грузії.

Джерело:  Bloomberg

Зурабішвілі пояснила, коли може відбутися вихід росіян з Абхазії та Осетії

Росія повинна затямити, де проходять її кордони. Питання Грузії повинні обговорюватись, тому що ніхто не повинен думати, що ця війна може бути вирішена без відступу Росії з усіх окупованих територій, - наголосила глава Грузії.

Як вважає Саломе Зурабішвілі, остаточна поразка російського диктатора Володимира Путіна в Україні є невідворотною і наближається вкрай швидко.

Росія вже практично програла битви, якщо не повністю війну... Якщо після цього Захід не вимагатиме повного виведення Росією окупаційних військ, то зробить ще одну велику помилку – таку ж велику, як у 2008, 2014 роках, - попередила міжнародну спільноту лідерка Грузії.

Що важливо знати про окупацію Росією території Грузії

У серпні 2008 року армія РФ розпочала вторгнення у Грузію та окупувала одну п'яту її частину й проголосивши на цій території дві маріонеткові невизнані держави - Південну Осетію та Абхазію.

У серпні 2022 року МЗС Грузії у 14-ті роковини російсько-грузинської війни закликало Росію "припинити незаконні дії", виконати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року та вивести збройні сили з окупованих територій Грузії.

Не можна також не згадати про те, щоМіжнародний кримінальний суд у Гаазі не визнав Росію винною у війні в Грузії 2008 року. Натомість провину поклали на трьох високопосадовців із самопроголошеної Південної Осетії та російського генерал-майора В’ячеслава Борисова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?