Данілов звернувся до Грузії після рішення щодо ЗРК "Бук"
Категорія
Політика
Дата публікації

Данілов звернувся до Грузії після рішення щодо ЗРК "Бук"

Данілов звернувся до Грузії після рішення щодо ЗРК "Бук"
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов публічно відреагував на скандальне рішення влади Грузії не надавати військову допомогу Україні, зокрема ЗРК "Бук". Він дорікнув офіційному Тбілісі, який не користується моментом та не хоче поборотися за свою незалежність.

Джерело: "Новое время"

Данілов дорікнув Грузії після відмови надавати Україні ЗРК "Бук"

Що важливо розуміти, у 2008 році Україна передала Грузії ЗРК "Бук", коли Росія розпочала своє вторгнення в країну.

Однак зараз грузинський уряд не хоче допомагати українському народу, коли армія РФ розпочала повномасштабну війну проти нашої держави. За словами секретаря РНБО, офіційний Київ у 2008 році допомагав Грузії від щирого серця, однак цього зараз ніхто не цінує.

Окрім того, Олексій Данілов звернув увагу на те, Грузія повинна була скористатися моментом та почати також боротися за свою незалежність й звільнення території, які окупувала РФ.

Однак наразі нашій країні доводиться виборювати незалежність для Грузії та інших країн.

Коли Україна допомагала Грузії, ми це робили від щирого серця, ми розуміли, що це наші друзі, це наші брати і наші партнери. Я б не хотів коментувати те, що відбувається сьогодні у Грузії. Я із самого початку вважав би за необхідне, щоб Грузія користувалася моментом і так само, разом з Україною, виборювала свою незалежність і територіальну цілісність, але так сталося, що це ми сьогодні виборюємо незалежність і для Грузії, і для інших країн, така наша доля, – наголосив Олексій Данілов.

Що важливо розуміти, поки Грузією керує проросійський уряд, який не хоче надавати допомогу Україні.

За словами тимчасово повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова, команда Володимира Зеленського просила у Тбілісі передати ЗСУ не тільки ЗРК, але й комплекси Javelin, однак ці прохання або ігнорують, або відмовляються виконати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?