Прем’єр Британії Сунак передасть Україні 125 зенітних гармат для посилення ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Прем’єр Британії Сунак передасть Україні 125 зенітних гармат для посилення ППО

Прем’єр Британії Сунак передасть Україні 125 зенітних гармат для посилення ППО
Джерело:  online.ua

Британський лідер Ріші Сунак під час свого першого візиту до Києва офіційно повідомив, що його країна вирішила суттєво посилити протиповітряну оборону України наданням 125 зенітних гармат.

Джерело: Фейсбук-сторінка  Володимира Зеленського

Британія надасть Україні 125 зенітних гармат для посилення ППО

Новий прем'єр-міністр Британії 19 листопада провів переговори з главою держави Володимиром Зеленським, щоб обговорити останні події у війні та ситуацію на фронті.

В той час, як Збройні сили України успішно відтісняють російські війська на землі, цивільне населення зазнає жорстоких бомбардувань з повітря, - наголосив Ріші Сунак.

За словами політика, основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів буде спрямований на "захист українського цивільного населення та критично важливої національної інфраструктури від інтенсивного шквалу російських ударів".

Сунак звертає увагу на те, що нова допомога Лондона складається з 125 зенітних гармат і технологій для протидії смертоносним іранським безпілотникам, зокрема мовиться про десятки радарів і засобів радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Ба більше, британська влада також вирішила посилити свою пропозицію щодо тренувань для воїнів ЗСУ, надсилаючи в регіон досвідчених військових медиків та інженерів для надання спеціалізованої підтримки.

Я пишаюся тим, як Велика Британія підтримувала Україну з самого початку, і я тут сьогодні, щоб сказати, що Велика Британія і наші союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, яка бореться за припинення цієї варварської війни і встановлення справедливого миру... Для мене велика честь бути сьогодні в Києві і мати можливість зустрітися з тими, хто робить так багато і платить таку високу ціну, щоб захистити принципи суверенітету і демократії, – підкреслив Ріші Сунак.

Що важливо розуміти, оголошений британським лідером новий пакет є наступним після більш ніж 1000 нових зенітних ракет, про які міністр оборони Британії оголосив декілька тижнів тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?