Влада Грузії відкликала позов проти президентки Зурабішвілі на тлі гучного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Грузії відкликала позов проти президентки Зурабішвілі на тлі гучного скандалу

Влада Грузії відкликала позов проти президентки Зурабішвілі на тлі гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Партія влади в Грузії "Грузинська мрія" ухвалила офіційне рішення не подавати позов проти очільниці країни Саломе Зурабішвілі до Конституційного суду на тлі скандалу з перевищенням нею повноважень під час призначення послів.

Джерело:  SOVA.News

Влада Грузії відкликала позов проти президентки Зурабішвілі: що відомо

Уряд Грузії представляє інтереси позивача в конституційному позові № 1723. 11 січня 2023 року в Конституційному суді Грузії було зареєстровано заяву позивача про відкликання позову… Справа за конституційним позовом № 1723 підлягає припиненню, – йдеться в заяві, яку оприлюднила політична сила "Грузинська мрія".

Грузинські журналісти звертають увагу на те, що причини такого рішення політики поки не пояснили.

Що відомо про скандал навколо Зурабішвілі

Як уже згадувалося раніше, ще у червні уряд Грузії подав позов до Конституційного суду країни проти глави держави Саломі Зурабішвілі. Він вимагав роз’яснити президентці свої права та повноваження.

За словами очільника адміністрації грузинського уряду Реваза Джавелідзе, головною причиною позову стала відмова Зурабішвілі призначити послів у деяких країнах. Він звернув увагу на те, що, відповідно до конституції Грузії, вибір кандидатур на посади послів є прерогативою уряду.

Як стверджує сама Саломе Зурабішвілі, в уряді намагалися обмежувати її міжнародну діяльність і їй довелося переформатувати чотири робочі візити до європейських столиць на особисті зустрічі.

Що важливо розуміти глава Грузії, хоч і підтримувалась на виборах "Грузинською мрією", часто критикує владу, насамперед через кроки проти європейської інтеграції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?