Сальвадор планує майнити біткоїн за допомогою вулканів
Категорія
Технології
Дата публікації

Сальвадор планує майнити біткоїн за допомогою вулканів

Сальвадор планує майнити біткоїн за допомогою вулканів
Джерело:  online.ua

Влада Сальвадору вивчає можливість майнінгу біткоїна за допомогою використання енергії вулканів. Варто звернути увагу на те, що цю ідею активно підтримує чинний президент країни Наїб Букеле. 

Джерело: Bitcoin.com

Чи зможе Сальвадор майнити біткоїн за допомогою вулканів

За словами лідера Сальвадору, інженери нещодавно доповіли йому про відкриття нової свердловини, яка може забезпечити приблизно 95 МВт абсолютно чистої геотермальної енергії. Що важливо розуміти, головним джерелом цієї енергії стали вулкани.

Згідно з останніми даними, навколо цієї свердловини уже почали розробляти повний центр видобутку біткоїна.

Наїб Букеле звернув увагу на те, що його команда планує розширити інфраструктуру та стимулювати її розвиток навколо джерел геотермальної енергії. Він також розповів, біля цих центрів будуть засновувати індустріальні парки з доступом до дешевої, чистої, відновлюваної енергії.

Президент країни наголосив, що майнери біткоїна зможуть розглядати ці парки, як ідеальний варіант для своєї діяльності.

"Я щойно доручив очільнику La Geo ( наша державна геотермальна електрична компанія) розробити план створення умов для видобутку біткойна з допомогою дуже дешевої, 100% чистої, 100% відновлюваної енергії, енергії з наших вулканів. Це буде швидко розвиватися", - заявив нещодавно лідер країни.

Чимало інвесторів, аналітиків та власників криптовалюти похвалили рішення президента Сальвадора та назвали його потужним кроком вперед. На дії Наїб Букеле також відреагував генеральний директор Twitter Джек Дорсі, наголосивши, що біткоїн є стимулом для розвитку відновлюваної енергетики.

"Президент Сальвадору інформує, що інженери країни вже викопали нову свердловину для своєї установки з видобутку біткойна з нульовими викидами. З моменту появи ідеї пройшло менше, ніж 24 години. Швидкість вбиває", – виступив з коментарем партнер Morgan Creek Digital Ентоні Помпліано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?