Санкції ЄС проти режиму Лукашенка можуть зірвати - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції ЄС проти режиму Лукашенка можуть зірвати - що сталося

Санкції ЄС проти режиму Лукашенка можуть зірвати - що сталося
Джерело:  online.ua

Представники Євросоюзу планують найближчим часом ввести санкції протирежиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Утім, наміри співдружності можуть порушити окремі країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брюссельського репортера "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

Згідно з інсайдом журналісти, виступити проти миттєвого введення санкцій може Греція та Кіпр. Це пов'язано із вдоволенням їхніх власних намірів.

"Є певне побоювання, що Греція і/або Кіпр можуть не дати фінальне "зелене світло" санкціям щодо Білорусі, поки ЄС не дасть "зелене світло" санкціям щодо Туреччини", - зауважив Йозвяк.

Грецький уряд зацікавлений у введенні санкцій проти Туреччини через морські дослідження природного газу в суперечливих районах. Такої само позиції дотримується офіційний Кіпр, який неодноразово дорікав Брюсселю за недостатньо жорстку політику стосовно агресії Анкари.

Нагадаємо, про санкції в ЄС на вищому рівні домовилися напередодні, 19 серпня. Представники співдружності провели великий та позачерговий саміт через резонансні події в Білорусі.

Майже два тижні в республіці тривають заворушення, які спровокували результати президентських виборів — їх виграв Олександр Лукашенко, однак білоруси звинуватили його режим у фальсифікації приголомшливих масштабів.

Протести спочатку намагалися придушити силовики. Саме це прикувало увагу до Білорусі, адже вони використали гумові кулі, світло-шумові гранати та побиття на вулицях, а тисячі затриманих стали жертвами тортур і знущань.

Як повідомляв ONLINE.UA, опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яку білоруси вважають переможницею виборів, 20 серпня зустрілася з керівництвом Литви, куди вона поїхала одразу після голосування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?