Санкційна війна: США поскаржилися на Росію в СОТ
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкційна війна: США поскаржилися на Росію в СОТ

Санкційна війна: США поскаржилися на Росію в СОТ
Джерело:  Reuters

Американська влада направила скаргу на Росію в СОТ, в якій звинуватила Москву в порушенні правил Світової організації торгівлі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вашингтон намагається оскаржити російські санкції, які Москва ввела в відповідь на санкції США проти Росії, спрямовані на експорт сталі та алюмінію. У США підкреслили, що Росія цими "спеціальними захисними заходами" ввела додаткові мита, які перевищують максимальний рівень мит для членів СОТ, лише на американський імпорт товарів - для всіх інших країн мита залишилися колишніми.

За даними джерела, Росія зобов'язана протягом 60 днів відповісти на скаргу США і врегулювати спір. Після цього Вашингтон має права вимагати створення спецколегії СОТ для розгляду по даній справі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США несподівано послабили мита на сталь і алюміній для трьох країн- Бразилії, Південної Кореї і Аргентини. Цим країнам в рамках певних квот можна буде імпортувати свою продукцію в США безкоштовно, але за умови, якщо на американському ринку буде її недолік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?