Трамп несподівано послабив мита на алюміній і сталь для низки країн
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп несподівано послабив мита на алюміній і сталь для низки країн

Трамп несподівано послабив мита на алюміній і сталь для низки країн
Джерело:  Reuters

США послабили мита на алюміній і сталь для трьох країн - Бразилії, Аргентини та Південної Кореї. Відповідні укази підписав американський глава Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відзначається, що новий указ дозволяє Бразилії, Аргентині та Південній Кореї повністю обходити американські мита на цю продукцію при певних обсягах поставок. Але дані квоти будуть доступні тільки в тому випадку, якщо на ринку США буде нестача американських алюмінію і сталі.

Нагадаємо, США в березні 2018 року ввели нові мита -25% на сталь і 10% алюміній. У серпні 2018 роки після погіршення відносини з Туреччиною для цієї країни мита були в рази збільшені - до 50% на сталь і 20% на алюміній. Китай в свою чергу ввів мита на сільськогосподарську продукцію США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз планує ввести нові тарифи на американські товари на суму 20 млрд доларів, якщо Вашингтон наважиться ввести мита на автомобілі з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?