Санта Клаус вже вирушив у різдвяний політ: де можна стежити за маршрутом
Категорія
Світ
Дата публікації

Санта Клаус вже вирушив у різдвяний політ: де можна стежити за маршрутом

Санта Клаус вже вирушив у різдвяний політ: де можна стежити за маршрутом
Джерело:  online.ua

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) почало традиційну трансляцію різдвяного польоту Санта Клауса. Станом на 18:00 у четвер, 24 грудня, він перетинає повітряний простір над Бангкоком, Таїланд, та Да-Нангом, В'єтнам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт проєкту.

За оприлюдненими даними, станом на згаданий час він вже доставив понад 1,6 мільярда подарунків.

Нагадаємо, традиція відстежувати переміщення Санти у святковий день з'явилася у 1950-х роках, як говорить одна з версій. Тоді американська газета помилково надрукувала номер командування на одній зі сторінок як номер Санти.

Туди почали телефону вати діти, а військовослужбовці вирішили не розчаровувати їх та описали місцеперебування казкового персонажа.

Сьогодні проєкт NORAD Tracks Santa працює завдяки волонтерам. До поширення інтернету кожен з таких людей міг прийняти близько 50 дзвінків на годину — це був найбільш поширений спосіб зв'язку з сервісом.

У 2010-х роках представники NORAD визнали компанію Microsoft найголовнішим партнером проєкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, медичні експерти Сполучених Штатів "подарували" Санта Клаусу надзвичайну здібність на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Головний інфекціоніст країни Ентоні Фаучі стверджує, що головний різдвяний персонаж не може поширювати віруси.

За його словами, попри відношення до групи ризику дідусь має вроджений імунітет, він не може заразити дітей чи їхніх батьків. Інфекціоніст водночас зауважив, Санта не поширює коронавірус, однак все ж таки дотримується обмежень з переміщення. Він прийматиме побажання в дітей у торгових центрах виключно через спеціальне скло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?