Саші великий привіт: Савченко поговорила з "агентом ватажка ДНР" та погодилася допомагати, з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Саші великий привіт: Савченко поговорила з "агентом ватажка ДНР" та погодилася допомагати, з'явилося відео

Саші великий привіт: Савченко поговорила з "агентом ватажка ДНР" та погодилася допомагати, з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Нардеп Надія Савченко поспілкувалася з журналістами, які представилися представниками ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка, і погодилася допомагати сепаратистам.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео проекту "Гроші".
Журналіст проекту "Гроші" зателефонував нардепу, сказавши, що дзвонить з Донецька за дорученням Захарченка і пояснив, що бойовики мають в Києві широку агентурну мережу і готові співпрацювати з Савченко. Журналіст поцікавився у Савченко, чи можна дати її номер людині бойовиків в Києві, і вона погодилася.
Пізніше Савченко подзвонив професійний актор, нібито від імені бойовиків ДНР, і заявив, що працює в столиці під прикриттям. Актор представився Дмитром. Як повідомляють журналісти, Савченко розмовляла зі "шпигуном" прямо із сесійної зали Верховної Ради. Вона погодилася зустрітися зі "шпигуном" в кафе, попередивши, що може трохи запізнитися. Дмитро на зустрічі запропонував нардепові відкрити посольство ЛНР-ДНР в Києві під прикриттям культурного центру.
Читайте також: Савченко працює на сепаратистів і змушує Україну спілкуватися з "шістками" Путіна - волонтер
"Юридично це в принципі неможливо", - відповіла Савченко, після чого актор заявив, що гроші на все це є.
"Зараз поки що трохи зарано. Цей проект можливий. Він повинен початися на св. Миколая... Я пошукаю людину, я навіть знаю людину, яка зможе допомогти вам з цим проектом... Якщо це почнеться з дітей, це буде добре", - сказала Савченко , назвавши цей проект "За мир".
Вона заявила, що проект повинен початися на релігійні свята.
"Взяти з собою матерів, які не боятимуться. Люди добре сприймають дітей і жінок", - підкреслила нардеп в розмові з "представником бойовиків".
При цьому Савченко заявила, що не любить російську владу.
"Я не люблю не Росію. Я не люблю Кремль і російську владу", - сказала вона, після чого передала привіт Захарченкові.
"Саші привіт великий... Скажіть, що було б добре 23 зустрітися в Мінську", - зазначила Савченко.
Журналісти, які вели відеозйомку, помітили біля кафе чотирьох спецагентів, що стежили за зустріччю. Журналісти вважають, що або Савченко сама повідомила про контакт з "бойовиками", або її телефон прослуховують. В СБУ на запит "Грошей" заявили, що не вели в цей день ніякого спостереження.

В ефірі телеканалу 112 Україна Савченко заявила, що на прохання бойовиків відкрити посольство ЛНР-ДНР відповіла, що це неможливо, але можна спробувати відкрити "який-небудь прес-центр".
"Можна почати цю роботу з того, що люди починають чути один одного. В першу чергу починають чути діти один одного. Запропонувала їм зробити такий проект... можна показати, як святкують діти Новий рік. І ви побачите, що крім того, що у Львові буде янголятко зверху, а на Донбасі буде зірочка, Новий рік не буде відрізнятися", - сказала депутат.
Савченко також підтвердила, що дійсно просила про прикриття спецслужби, але не у СБУ, а в іншої служби.
Як повідомляв ONLINE.UA, Надія Савченко розповіла, що на переговорах з ватажками ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким говорила про об'єднання України і про мир.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?