Саудівська Аравія почала готуватися до нападу Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Саудівська Аравія почала готуватися до нападу Ірану

Саудівська Аравія почала готуватися до нападу Ірану
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Саудівська Аравія уже попередила команду президента США Джо Байдена про те, що Іран готується "найближчим часом" здійснити напад на неї та Ірак – у такий спосіб офіційний Тегеран хоче відволікти увагу населення від антиурядових протестів, які тривають понад місяць.

Джерело: The Wall Street Journal з посиланням на своїх інсайдерів

Іран може напасти на Саудівську Аравію та Ірак

Влада Саудівської Аравії від своїх розвідників дізналася, що Іран готовий здійснити напади як на їхнє королівство, так і на іракське місто Ербіль, оскільки хоче відвернути увагу від внутрішніх протестів, які тривають в країні останні декілька тижнів.

Після цих попереджень Штати і кілька інших сусідніх держав підвищили рівень бойової готовності своїх збройних сил.

З коментарем також виступили представники Ради національної безпеки Білого дому.

Ми стурбовані картиною загрози та перебуваємо в постійному контакті через військові і розвідувальні канали з саудитами. Ми без вагань будемо діяти на захист наших інтересів і партнерів в регіоні, – заявили вони редакції WSJ.

Що важливо розуміти, з кінця вересня Іран вже атакував північний Ірак десятками балістичних ракет і безпілотників, один з яких був збитий американським військовим літаком, коли той прямував до міста Ербіль, де базуються війська США.

Ба більше, влада Ірану також звинувачувала Саудівську Аравію, Штати та Ізраїль у підбурюванні до антиурядових протестів у країні, а також вимагала від саудитів обмежити трансляцію демонстрацій через свої ЗМІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?