Савченко подала документи на видачу Україні і обурилася затриманням сестри: фото заяви
Категорія
Україна
Дата публікації

Савченко подала документи на видачу Україні і обурилася затриманням сестри: фото заяви

Савченко подала документи на видачу Україні і обурилася затриманням сестри: фото заяви

Український народний депутат, льотчиця Надія Савченко, засуджена на 22 роки в'язниці за вбивство російських журналістів, заповнила документи на екстрадицію в Україну.
Про це повідомив адвокат українки Микола Полозов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook юриста.
«Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО. Почувається вона вже краще, скаржиться тільки, що після сухого голодування повільно відновлюється», - зазначив адвокат.
Також він повідомив, що були заповнені «заяви, необхідні для передачі її в Україну».
«Ретельно обирали формулювання. Від ряду запропонованих в зразках заяв формулювань Надія відмовилася, замінила своїми. Всі заяви складені на ім'я директора ФСВП (Федеральної служби виконання покарань РФ - Ред.) Корнієнка. Обговорювали положення конвенції про видачу, її наслідки», - додав Полозов.
Крім того, він підкреслив, що «все, що було потрібно від Надії, вона виконала, тепер терміни її звільнення залежать цілком і повністю від моторності дій влади».
«Розповів Надії про спробу затримання її сестри Віри, про оголошення в розшук. Надія не знала про цей інцидент, була вкрай обурена. Великих зусиль коштувало її умовити не робити різких необачних дій в зв'язку з цим, вона написала заяву з цього приводу», - додав юрист, зазначивши, що наступного разу «побачу Надію в день її народження 11 травня».



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий журналіст Сергій Рахманін припустив, що Савченко можуть видати Україні 20 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?